Steven Spielberg

Fortfarande ingen bokstav för den personen, kan du vara den första som skriver ett öppet brev på svenska till Steven Spielberg.

Du kommer att meddelas via e-post svar på ditt brev. Bokstäverna inkludera en e-postadress ogiltig, för många stavfel, förtal eller kommentarer som strider mot lag kommer att raderas.

Steven Spielberg, 0 öppna brev

Om Steven Spielberg
Steven SpielbergSteven Allan Spielberg, född 18 december 1946 i Cincinnati i Ohio, är en amerikansk filmregissör, producent och manusförfattare. Spielberg slog igenom med tittarsuccén Hajen (1975), vars koncept och lansering därefter blev stilbildande för Hollywood. Filmen drog in 100 miljoner dollar och satte nytt rekord för mest inspelade pengar (i nominella termer).
Bland de välkända filmer Spielberg regisserat finns till exempel de hittills fyra filmerna om Indiana Jones (1981, 1984, 1989, 2008), E.T. (1982), Jurassic Park (1993) samt på senare år filmer som Världarnas krig (2005) och The Terminal (2004). Purpurfärgen (1986) var hans första allvarliga film. Schindler's List (1993) belönades med sju Oscar och är också den film som fått högst betyg av tittarna . Filmen är ett svartvitt drama med verklighetsbakgrund om en tysk affärsman som räddar judar undan förintelsen, och är ett av flera senare verk som berör större frågor.
Spielberg har nominerats sex gånger och två gånger vunnit en Oscar för bästa regissör. Han är genom tiderna den regissör vars filmer genererat högst intäkter. Jurassic Park är den av Spielbergs filmer som gett de största intäkerna: drygt 920 miljoner dollar, vilket placerar den på nionde plats bland världens största kassasuccéer.
Spielberg är för närvarande inblandad med spelutveckling tillsammans med Electronic Arts. Spielberg har kontrakt för att utveckla tre titlar. Boom blox var först ut 2008. Ännu en titel, LMNO har inte ännu fått ett utgivningsdatum.

Enligt Wikipedia.Automatisk bild. ► Steven Spielberg på Kiao

Steven Spielberg film med Filmer.Kiao Direktör i följande filmer: Cinema Hela blad av film Steven Spielberg

Kändisar > S > Steven Spielberg