Rainer Werner Fassbinder

Fortfarande ingen bokstav för den personen, kan du vara den första som skriver ett öppet brev på svenska till Rainer Werner Fassbinder.

Du kommer att meddelas via e-post svar på ditt brev. Bokstäverna inkludera en e-postadress ogiltig, för många stavfel, förtal eller kommentarer som strider mot lag kommer att raderas.

Rainer Werner Fassbinder, 0 öppna brev

Rainer Werner Fassbinder film med Filmer.Kiao Cinema Hela blad av film Rainer Werner Fassbinder

Böcker, filmer och andra produkter Rainer Werner Fassbinder,
eBayletar efter fynd på Ebay!

Om Rainer Werner Fassbinder
Rainer Werner FassbinderRainer Werner Fassbinder, född 31 maj 1945 i Bad Wörishofen, Bayern, död 10 juni 1982 i München, Bayern, var en tysk (västtysk) filmregissör. Fassbinder var en av de som förde fram den tyska filmen som en av Europas mest spännande under 1970-talet. Han började göra filmer under 1960-talet och var mycket produktiv med flera filmer per år. Bland hans mest kända filmer finns Lili Marleen, Berlin Alexanderplatz (flera avsnitt på tillsammans 13 timmar) och Maria Brauns äktenskap. Han var dessutom skådespelare i flera av sina filmer. Han avled efter en överdos av narkotika/sömnmedel, med största sannolikhet en olyckshändelse. Han efterlämnade flera utkast till arbeten och planerade projekt bl. a. en film om Rosa Luxemburg (med Romy Schneider i titelrollen). Hans filmer var samällskritiska, med perspektiv från utsatta och utnyttjade människor. Sista långfilmen (Matrosen och Stjärnan) var vid hans död inte helt färdig. Den tyska aktrisen Hanna Schygulla medverkade i många av hans filmer.
Enligt Wikipedia.Automatisk bild. ► Rainer Werner Fassbinder på Kiao

Kändisar > R > Rainer Werner Fassbinder