Jacques Tati

Fortfarande ingen bokstav för den personen, kan du vara den första som skriver ett öppet brev på svenska till Jacques Tati.

Du kommer att meddelas via e-post svar på ditt brev. Bokstäverna inkludera en e-postadress ogiltig, för många stavfel, förtal eller kommentarer som strider mot lag kommer att raderas.

Jacques Tati, 0 öppna brev

Jacques Tati film med Filmer.Kiao Cinema Hela blad av film Jacques Tati

Böcker, filmer och andra produkter Jacques Tati,
eBay

Om Jacques Tati
Jacques TatiJacques Tati, eg. Jacques Tatischeff, född 9 oktober 1907 , i Le Pecq, Yvelines, Frankrike, död 5 november 1982 i Paris, Frankrike, var en fransk komiker, filmregissör och skådespelare. Som liten blev han intresserad av sport, speciellt rugby. På 1930-talet började han göra komiska kortfilmer, med sig själv i huvudrollen. 1947 gjorde han kortfilmen Skolan för brevbärare som blev en hel långfilm med namnet Den glade brevbäraren året därpå. Men Tati är mest känd för sin rollfigur Monsieur Hulot, en tystlåten och tokig man med pipa, fånig hatt och rolig gång, som debuterade 1953 i Semestersabotören. Tati var perfektionist vilket resulterade i att det gick mellan fyra och nio år mellan varje film. Dessutom producerade och klippte han själv en del av sina filmer.
Enligt Wikipedia.Automatisk bild. ► Jacques Tati på Kiao

Kändisar > J > Jacques Tati